HTML

Wágner Szabolcs Ákos kampányblogja

Bács-Kiskun megye 8. választókerületében (Kiskunhalas és térsége) induló LMP jelölt kampányblogja. Egy lehetőség a pontos tájékozódásra velünk kapcsolatban. Fenntarthatóság, igazságosság, részvétel melyre építkezünk, s mely szellemben megalkottuk programunkat. info: wagner.szabolcs.akos@lehetmas.hu

Friss topikok

Linkblog

Zászló bontás!!!

2010.03.27. 22:00 Wágner Szabolcs Ákos


 

Passzivitás? Na neeee.....

 

Az első pár mondat, melyet nem mint, koordinátor, hanem mint jelölt (jelölt jelölt) hangoztatok. Jó pár kitelepülés, szórólapozás, klubszervezés és underground mozgolódás eredménye, hogy összeállt egy csapat a Bács-Kiskun megyei 8-as választókerületben, mely a végsőkig képes küzdeni a fenntarthatóság, igazságosság és részvételi igény kialakítása érdekében, melynek első (helyi) megmérettetése a kopogtatócédulák összegyűjtése.

Nagyon nagy megtisztelés számomra, hogy előbukkant a nevem a jelölt állítás során. Mikor nyáron elbeszélgettem először Vágó Gáborral (akkor még megyei koordinátor, most már az országos listánk 10. helyén szereplő vidékfejlesztő) nem gondoltam volna, hogy ehhez hasonló tisztséget fogok betölteni.

Szeretnék egy élhetőbb Magyarországot magam körül tudni, s ebbe nem félek energiát fektetni! Először kopogtatócédulát gyűjtöttem Budapesten egy időközi polgármester választáson ( 2,6%-os európai parlamenti választás után, itt 8%-ot értünk el) , hőmérőként ugráltam a klímavédelem érdekében a Hősök terén egy performanszon, s most jelöltként rugaszkodok a következő akadályhoz!

Nagyon nagy volt az elhatározásom egyetemi tanulmányaim elején, hogy nyelvtudással, mérnök diplomával sokkal többre vihetem külföldön, nem gondolkodtam itthoni pályakezdésben.

Ahogy egyre több tapasztalatot szereztem más európai országokban (5-6 napos látogatásokról van szó) , ismerkedtem más nemzetek cserediákjaival, s meghallgattam közeli barátaim élményeit (pár hónapos külföldi munka, tanulmányi út) kellett arra ráébrednem, hogy az biztos, itt kell maradnom.

Sokszor hallottam, hogy ha nem tetszenek az itthoni körülmények, lehet külföldre menni. Nekem nagyon nem tetszenek, de nem fogok megfutamodni, éppen azt erősíti fel bennem, hogy tenni kell valamit, mert ez nem mehet így tovább!!

Ezúton szeretnék példát mutatni saját generációmnak. Nem véletlen, hogy a fiatalok annyira passzívak a politikával kapcsolatban, azt látja mindenki, hogy értelmetlen ezzel foglalkozni, s csak az beszél erről, aki elvakult „hívő” vagy érdeke fűződik hozzá.

Szeretném mindenkinek a tudomására hozni, ha valami előremozdulást várunk közös ügyeink területén, az csakis úgy lehetséges, ha foglalkozunk vele, részt veszünk benne.

Nem azt mondom, hogy csak az LMP, hanem azt, hogy mindenki tájékozódjon és intelligensen ossza meg véleményét, alakítsa a saját környezetét! A demokrácia 2.0 kezdeményezésünk is azt a célt szolgálja, hogy létrehozzunk egy olyan fórumot, ahol szabadon mindenki megosztja véleményét, még ha az teljesen különbözik a miénkkel, akkor is! Valójában ez lenne a demokrácia alapja, s ez hiányzik teljes mértékben a mai politikából.

 

 

Úgy gondolom, hogy a közéleti szereplés során nem azt kell keresni, miben térünk el a másiktól a legnagyobb mértékben, hanem, hogy miben értünk egyet, miben tudunk együttműködni.      

 

Részvétel emberek, részvétel!

 

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://wagnerszabolcsakos.blog.hu/api/trackback/id/tr671873840

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

apaszamár 2010.04.16. 14:22:40

Gratula a jó eredményhez!
süti beállítások módosítása